Gode råd til valg af domænenavn!

Med Net-Butik's webshop løsning kan du får dit eget domænenavn på shoppen. Det betyder ikke noget om det er et .dk eller .com domæne du ønsker, vi understøtter begge. Herunder finder du nogle gode råd omkring dit eventuelle valg af domænenavn. Net-Butik.dk kan købe domænenavnet til dig.

DK domæne eller COM?

Har du en dansk side eller gerne vil henvende til danskere, anbefaler vi at købe et .dk domæne. På denne måde fortæller du både dine besøgende at de besøger en dansk hjemmeside, men lige så vigtigt hvisdu gerne vil være venner med søgemaskinerne, vil du med et .dk domæne fortælle disse, at der her optimeres mod danskere.

Hvis du laver en webshop der skal henvende sig til hele verden samt er på engelsk, vil et .com domæne fungere bedre.

Hvad bør mit domæne bestå af?

Domænenavnet er meget vigtigt ift. søgemaskinerne som eks. Google. Ved at dit domænenavn relatere til det du forhandler, vil Google nemmere kunne genkende dette og dermed indeksere dig i deres søgemaskine på bedste vis. Specialisere du dig i at sælg f.eks. sokker, vil et domæne indeholdende ordet sokker, være et foretrække. sokker.dk er naturligvis svær at få fat i, men det er her du skl være kreativ og f.eks. kalde din shop for sokker-hos-hansen, sokke-shoppen.dk etc.

Du bør således finde ud af hvilke søgeord, som er vigtige for dig og din forretning for at komme frem med på Google. Hvis din webshop hovedsagligt henvender sig til eksisterende kunder, vil det være en god ide at have et domæne der hedder "firmanavn.dk" - hedder din virksomhed eks. "Hansens Sokker" kunne du købe domænet "hansenssokker.dk" eller "hansens-sokker.dk".

I tilfælde af du skal bruge webshoppen til at skaffe nye kunder der skal finde dig på en branchesøgning, kunne eksemplet med sokke-shoppen.dk, måske nærmere være vejen du skal gå.

Skal domænet være med eller uden bindestreg?

Som regel er søgemaskinerne glade for domæner med et enkelt ord. De fleste af disse er dog allerede taget og det kan derfor være nødvendigt at købe et domæne med minimum to ord. Såfremt du kan undgå bindestreger bør du gøre dette, men du skal også have i mente at folk mange gange kigger på domænenavnet før de klikker på et søgeresultat. Dermed bør det også være et domænenavn som er let at læse og forstå.

Har du et ønske om et domænenavn der består af flere ord, vil det ofte være en godt for læsbarheden og forståelsen af domænenavnet at lave en bindestreg mellem ordene. Vi anbefaler dog at man maksimum her 1 bindestreg i et domæne.

Folk bruger ofte kun et par sekunder på at finde ud af hvad de ønsker at klikke på. Her er det derfor vigtigt at man fremstår let forståelig.

Kan og bør man have æ, ø og å i domænenavne?

Førhen var det ikke muligt at have æ, ø og å i danske domænenavne, men det er det nu. Net-Butik.dk's løsning understøtter naturligvis også denne udvikling i mulighederne på domænenavne og du kan således i modsætning til mange af vores konkurrenter, have alle danske bogstaver med i dit domænenavn. Du kan dog kun have æ, ø og å i DK domæner.